Kingspan_Planet_Passionate_Our_Targets_Header

Planet Passionate

Klimatske promene predstavljaju najvažniji pojedinačni problem sa kojim se svet danas suočava. Da bismo zaštitili našu planetu, potrebno je da tokom ovog veka sprečimo globalno povećanje temperature od 1,5 stepena. Da bismo to učinili, potrebno je da se emisije ugljenika smanje ukupno na nulu do 2050. godine – mada, prema trenutnom stanju, značajno ćemo podbaciti kada je taj cilj u pitanju. Takođe se suočavamo sa pretnjama bez presedana u našem prirodnom svetu, gde je 1 milion vrsta pod rizikom na planeti u kom se godišnje stvara 2 milijarde tona otpada.
 

Šta znači „Planet Passionate”

„Planet Passionate” je naša nova desetogodišnja globalna strategija održivosti na nivou grupacije koja ima za cilj da utiče na tri velika globalna problema: klimatske promene, cirkularnost i zaštita našeg prirodnog sveta.

Predstavljanje naše vizije „Planet Passionate 2030.”

Holywell_wind turbine (3)

Naše Net Zero putovanje do danas

U 2011. godini, kompanija Kingspan se globalno obavezala da do 2020. godine operativnu energiju u potpunosti koristi iz obnovljivih izvora energije, kao i da kupi sertifikate za obnovljivu energiju (koji će pokrivati preostalu upotrebu neobnovljive energije). Na putu smo da postignemo ovaj cilj zahvaljujući strategiji od tri koraka: „Save More, Generate More and Buy More”. Posetite veb-sajt naše Grupacije da biste saznali više.