Energie besparen

Energie besparen

Er wordt van alles aan gedaan om de bouwwereld duurzamer te maken. Lokale, nationale en Europese regels en voorschriften ten aanzien van de energieprestaties van gebouwen worden steeds strenger. Het is logisch dat hier de nadruk op wordt gelegd, aangezien de bouwomgeving circa 40% uitmaakt van de totale primaire vraag naar energie in Europa. Van deze 40% kan 80% worden bespaard door bestaande gebouwen grondig te renoveren, waardoor de totale energievraag van Europa met minstens 30% daalt (Renovate Europe, n.d).

Het Trias Energetica-principe wordt vaak als uitgangspunt gebruikt wanneer we het hebben over energie besparen. Dit principe bestaat uit drie stappen:

  1. De vraag naar energie beperken middels energiebesparende maatregelen, zoals het optimaal isoleren van de gebouwschil.
  2. Hernieuwbare energiebronnen gebruiken in plaats van fossiele brandstoffen waarvan de voorraden eindig zijn.
  3. Als aan de energievraag niet kan worden voldaan met hernieuwbare energiebronnen, moet er zo efficiënt mogelijk worden geproduceerd en moeten fossiele brandstoffen zo efficiënt mogelijk worden gebruikt (Lysen, 1996).

Isolatie is de meest voor de hand liggende methode om energieprestaties van gebouwen te verbeteren en daarmee de energievraag te verlagen. Het is een relatief eenvoudige en kostenefficiënte oplossing. 

Het gerenommeerde adviesbureau McKinsey & Company heeft berekend dat investeren in isolatie, een negatief effect op de kosten heeft. Met andere woorden, isolatie is een rendabele investering (Per-Anders Enkvist, 2010). De terugverdientijd is korter dan bij andere energiebesparende oplossingen. Een investering in isolatie kan zichzelf binnen drie jaar terugverdienen; een veel kortere periode dan de vijf jaar waar investeerders vaak mee rekenen (Emeric Inghels, 2008).

Wij bieden een uitgebreid assortiment hoogwaardige isolatieproducten waarmee u uw constructie van een optimaal geïsoleerde gebouwschil kunt voorzien. Op deze website vindt u uitgebreide informatie over onze producten en toepassingen.

Heeft u hulp of advies nodig bij uw project?

Wij bieden een uitgebreide service en helpen u met een op maat gemaakte oplossing voor al uw specifieke en technische uitdagingen van ontwerp tot bouw. Dit stelt u in staat de beste oplossing voor uw constructie te realiseren.

Contact

Kingspan Insulation Nederland

Hoofdkantoor

Lorentzstraat 1

7102 JH Winterswijk

Postbus 198

7100 AD Winterswijk

Tel.: +31 (0)543 543 210

Fax: +31 (0)344 675 215

We gebruiken cookies op onze website. Voor meer informatie over de cookies die we gebruiken of om uw cookievoorkeuren aan te geven, klik a.u.b. hier.

Klik op "Accepteren en sluiten" om cookies op onze website te accepteren. Als u geen toestemming geeft en deze site blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat u instemt met het gebruik van cookies.

Het Cookiebeleid en –beheer alsook de website Privacykennisgeving zijn bijgewerkt op 13 augustus 2018.