Underground_Car_park

Parkeergarages

Bij rook- en warmteafvoerinstallaties bestaat de keuze tussen een natuurlijk of mechanisch systeem.

Kingspan Light + Air past bij voorkeur duurzame, natuurlijke oplossingen toe.

Helaas laat niet elk gebouw of ruimte voorzieningen voor een natuurlijk ventilatiesysteem toe vanwege de indeling, ligging, hoogte,... Ingesloten of ondergrondse parkeergarages zijn daar een mooi voorbeeld van. In dergelijke situaties kiezen we voor een mechanisch systeem.


 

Mechanische ventilatie in parkeergarages

Mechanische ventilatie is absoluut onmisbaar om de luchtverversing efficiënt te regelen in gesloten of ondergrondse parkeergarages.

Indien dergelijke ruimtes niet voldoende worden geventileerd, kunnen gevaarlijke uitlaatgassen zich gaan ophopen. De ventilatiesystemen in dergelijke ruimtes functioneren vaak ook als rookbeheersingssysteem, waarbij vervuilde rookgassen via stuwkrachtventilatoren naar de afvoerschacht worden gestuwd, om zo de parkeergarage te verlaten.

Deze installaties draaien alle dagen op volle toeren, en om te garanderen dat hun werking optimaal en energiebesparend is, is periodiek onderhoud aangewezen. De Kingspan Light + Air techniekers staan klaar om zowel nieuwe als bestaande parkeergarages te onderhouden, en een kostenbesparend voorstel te doen, indien mogelijk.

Kingspan Light + Air Belgium

Gontrode Heirweg 138

Melle

B-9090

T +32 (0)9 210 06 00 

F +32 (0)9 210 06 01 

Ondernemingsnr.: BE 0419.764.332