Obavještenje o privatnosti na internetskom sajtu

Ova stranica je posljednji put ažurirana dana 13.08.2018. Svaki put kada se ovo Obavještenje promijeni na značajan način, obavijestit ćemo vas o tome.

Molimo vas da pažljivo pročitate ovo obavještenje o privatnosti jer postavlja načine na koji kompanija Kingspan Holdings (Ireland) Limited i njene podružnice („Kingspan“) koriste vaše lične informacije. Kada koristite naš internetski sajt, kompanija Kingspan Holdings (Ireland) Limited i podružnice kompanije Kingspan Holdings (Ireland) Limited koje posjeduju dio internetskog sajta koji posjećujete djelovat će kao zajednički kontroleri podataka koji obrađuju vaše lične podatke. Kliknite ovdje da pristupite spisku Kontrolera podataka i informacijama za njihovo kontaktiranje.d contact details for them. Ako imate pitanja o ovom obavještenju o privatnosti, kontaktirajte nas na admin@kingspan.com ili na +353 (0) 42 969 8000 prije korištenja ovog internetskog sajta. U našim Uslovima i odredbama korištenja internetskog sajta su objašnjeni uslovi u skladu s kojima možete koristiti naš internetski sajt www.kingspan.com, koji služi kao pristupnik prema našim proizvodima i uslugama, kao i mnogim korisnim informacijama.
Kompanija Kingspan proizvodi izolaciju i sisteme obloga za zgrade, čime omogućava svojim korisnicima izgradnju prvoklasnih građevina visokih performansi u svim sektorima. Kompanija Kingspan obrađuje vaše lične podatke u skladu sa zakonima o zaštiti podataka u zemljama u kojim posluje.

Povremeno možemo promijeniti ovo obavještenje o privatnosti ažuriranjem ove stranice. Preporučujemo da povremeno posjetite ovu stranicu kako biste bili sigurni da ste zadovoljni promjenama. Međutim, u slučaju da promjene budu u značajnoj mjeri utjecale na način na koji obrađujemo vaše lične podatke, obavijestit ćemo vas o njima.

Šta su lične informacije?

„Lične informacije“ su informacije koje se odnose na pojedinca koji je identifikovan ili ga je moguće identifikovati, a koje prikupljamo tokom vašeg korištenja ovog internetskog sajta. Prilikom korištenja ovog internetskog sajta važno je da nam pružate isključivo svoje lične informacije i da osigurate da su lične informacije koje nam pružite tačne i ažurirane. Napominjemo da ćete vi biti odgovorni za eventualne netačne informacije o trećoj strani ili lažne lične informacije koje nam pružite.

Koje informacije prikupljamo?

Kada koristite ovaj internetski sajt, te u skladu s vašim pristankom na korištenje kolačića, napominjemo da možemo evidentirati:
 • područja internetskog sajta koja posjetite;
 • vaše jezičke postavke;
 • kampanju/URL s kojeg ste došli na internetski sajt;
 • Vaša aktivnost na ovoj web stranici, poput pregledavanja proizvoda, resursa koje preuzimate i bilo kojih informacija koje na dostavite, uključujući transkripte bilo koje komunikacije s vama preko online chata;
 • informacije o vašem računaru, npr. koji preglednik koristite, vašu mrežnu lokaciju i vrstu veze koju koristite (npr. širokopojasnu, ADSL itd.) i vašu IP adresu; i
 • tehničke i druge informacije koje vas ne identifikuju.
Ovo postižemo upotrebom kolačića. Pogledajte naš dokument o Pravilima i kontroli kolačića za više informacija o tome šta su kolačići, kako ih koristimo na našem internetskom sajtu i kako možete deaktivirati određene kolačiće.

Kada, između ostalog, postavite korisnički račun, pošaljete upit putem interneta, zatražite informacije od na, prijavite se za bilten ili se prijavite za događaj, možemo zatražiti od vas neke ili sve sljedeće informacije, pored dodatnih informacija koje možete dobrovoljno dati:
 • vaše ime i prezime;
 • lozinku računa;
 • ulogu;
 • naziv kompanije;
 • adresu e-pošte;
 • poštansku adresu;
 • broj telefona; i
 • naziv projekta.
Nakon što izradite svoj korisnički račun i prijavite se na njega ili pošaljete informacije putem našeg internetskog sajta, znat ćemo ko ste, te potvrđujete da vaše aktivnosti na ovom internetskom sajtu i informacije o vama i/ili vašoj kompaniji mogu biti evidentirane na našim sistemima, što uključuje sisteme na bazi oblaka.

Neke informacije su obavezne i one su označene zvjezdicom (*), dok su ostale informacije neobavezne i ako ne želite da nam ih pružite, ne brinite. Međutim, one nam pomažu da odgovorimo na vaš upit. Ako nam ne pružite obavezne informacije, možemo odbiti da ispunimo vaš zahtjev za koji su te informacije zatražene.

Ovim pristajete na prethodno opisano prikupljanje ličnih podataka.

Šta radimo s informacijama koje prikupljamo?

Te informacije koristimo u sljedeće svrhe:
 • ispunjavanje zakonskih obaveza;
 • ispitivanje i odgovaranje na potencijalno kršenje zakona ili pravila našeg internetskog sajta, kao i potencijalne upade u naše sisteme i mreže ili sisteme i mreže relevantnih trećih strana;
 • Kako bismo vas identificirali i komunicirali s vama, uključujući komunikaciju elektronskim putem preko online chata;
 • pružanje korisnicima ovog internetskog sajta, te naših proizvoda i usluga (bilo da su dostupni putem internetskog sajta ili izvan mreže);
 • pružanje korisničkog računa za vas;
 • vođenje interne evidencije;
 • razvijanje proizvoda i usluga;
 • razvijanje našeg internetskog sajta;
 • ispunjavanje vaših zahtjeva i pružanje odgovora na vaše upite ili pritužbe;
 • marketinško istraživanje i procjenu marketinških strategija i kampanja;
 • ako ste postojeći korisnik ili naš kontakt, u svrhu ažuriranja naših informacijama o našem kontaktu s vama u našem sistemu upravljanja odnosima s korisnicima;
 • pružanje naših proizvoda i usluga za vas;
 • kako bismo vas identificirali i komunicirali s vama, uključujući komunikaciju elektronskim putem preko online chata;
 • plasiranje naših proizvoda i usluga vama kroz biltene i pozivnice na događaje; i
 • slanje informacija ugovaračima, distributerima, trgovcima i prodavačima na malo izvan kompanije Kingspan kako bi isti mogli da vas kontaktiraju u vezi s njihovim promocijama, uslugama, događajima i ostalim aktivnostima povezanim s Kingspan proizvodima i uslugama (ovo važi samo ako ste dali izričit pristanak).
Potvrđujete da pristajete da kompanija Kingspan obrađuje vaše lične podatke u prethodno navedene svrhe.
 
Marketing

Željeli bismo vam pružati informacije o proizvodima i uslugama kompanije Kingspan, kao i druge informacije iz kompanije Kingspan, za koje smatramo da bi vas mogle zanimati. Te informacije vam možemo slati poštom, e-poštom i/ili telefonom ako pristanete na to ili ako ne zatražite da to ne radimo (vidjeti u nastavku).

Vaše lične informacije ne dijelimo s vanjskim organizacijama (npr. ugovaračima, trgovcima, distributerima i prodavačima koji nisu dio grupacije Kingspan) u svrhu njihovog direktnog marketinga u vezi s Kingspan proizvodima i uslugama bez vašeg izričitog pristanka.

Ako u bilo kojem trenutku odlučite da ne želite da se vaše informacije koriste u svrhe direktnog marketinga od strane kompanije grupacije Kingspan, kontaktirajte relevantnu kompaniju grupacije Kingspan od koje ste primili marketinški sadržaj kako bi vas mogli ukloniti sa svojih marketinških spiskova. Ako ste primili marketinšku e-poruku od kompanije grupacije Kingspan, te ste odlučili da više ne želite primati marketinške e-poruke od istih, imat ćete mogućnost da se povučete iz daljnjih marketinških e-poruka putem veze za otkazivanje pretplate u e-poruci ili na drugi način o kojem vas obavijestimo. Napominjemo da kao grupacija ne vodimo globalnu marketinšku bazu podataka, što znači da ne možemo centralno otkazati vašu pretplatu na marketing od svih kompanija grupacije Kingspan.

S kim dijelimo ove informacije?

Pored kompanije Kingspan Holdings (Ireland) Limited (operater Kingspan internetskog sajta), vaše lične informacije može obrađivati relevantna podružnica kompanije Kingspan Holdings (Ireland) Limited koja posjeduje dio internetskog sajta kojem pristupate. Kliknite ovdje da pristupite spisku tih podružnica kompanija Kingspan Holdings (Ireland) Limited i zemalja u kojim se nalaze.

Vaše lične informacije možemo otkriti (ako ste dali dopuštenje za to) trećim stranama koje se nalaze u vašoj zemlji i drugim zemljama, u skladu s mjerodavnim zakonima. Ako imamo vaš izričiti pristanak, možemo podijeliti vaše lične informacije s vanjskim organizacijama (npr. ugovaračima, trgovcima, distributerima i prodavačima koji nisu dio grupacije Kingspan) kako bi vas mogle kontaktirati u vezi s njihovim promocijama, uslugama, događajima i drugim aktivnostima povezanim s Kingspan proizvodima i uslugama bez vašeg izričitog pristanka.

Napominjemo da zemlje u kojima se vaši lični podaci šalju/u kojim se pristupa vašim ličnim podacima mogu imati drugačije standarde zaštite podataka u poređenju sa zemljom u kojoj se nalazite. Međutim, uspostavili smo zaštitne mjere kako bismo osigurali adekvatnu zaštitu vaših informacija. Ako želite saznati više o zaštitnim mjerama koje smo uspostavili da zaštitimo vaše informacije, kontaktirajte naše Kontrolore podataka.

U slučaju kada vam organizacije koje nisu dio grupacije Kingspan pružaju usluge u naše ime ili nam pomažu da vam pružimo usluge (npr. slanjem dokumentacije koju ste zatražili od nas ili pružanjem pomoći u odgovaranju na vaš zahtjev u vezi s tehničkim funkcionisanjem internetskog sajta), možemo podijeliti vaše lične informacije s predmetnim organizacijama, a one će ih koristiti isključivo za pružanje relevantnih usluga. Međutim, mi ćemo zadržati kontrolu nad vašim ličnim informacijama, te svaki davatelj usluga treće strane s kojim sarađujemo mora djelovati u skladu s našim uputstvima i zaštiti povjerljivost i sigurnost ličnih informacija u skladu s tim. Također možemo podijeliti vaše lične informacije s kupcem ili potencijalnim kupcem našeg preduzeća.

U određenim okolnostima možda ćemo imati zakonsku obavezu da otkrijemo vaše lične informacije jer je to od nas zatražio sud, policija ili druga agencija za provedbu zakona.

Zadržavanje vaših informacija

Vaše lične informacije zadržavamo samo onoliko dugo koliko su nam potrebne za korištenje u prethodno opisane svrhe ili radi ispunjavanja naših zakonskih obaveza.
U slučaju kada se vaše lične informacije obrađuju uz vaš pristanak (npr. u marketinške svrhe), te lične informacije će biti zadržane dok ne povučete svoj pristanak za obradu ili dok ne istekne vremenski period koji propisuje zakon.

Vaša prava, kako da dobijete primjerke ili dopunite informacije koje smo prikupili i kako uložiti pritužbu

Možete zatražiti podatke o ličnim informacijama koje posjedujemo o vama u skladu sa zakonima o zaštiti podataka. Ako želite primjerak informacija koje posjedujemo o vama, podnesite zahtjev relevantnoj kompaniji grupacije Kingspan.

Možete se usprotiviti obradi vaših ličnih podataka ako postoje legitimni razlozi za to, pod uslovom da ne postoji pravna obaveza koja nas obavezuje da obavljamo predmetnu obradu i pod uslovom da pravo na protivljenje nije isključeno izričitom klauzulom u dokumentu kojim se odobrava obrada. Radi izbjegavanja sumnje, obradi u marketinške svrhe možete se uvijek usprotiviti.

Ako mislite da su informacije koje kompanija Kingspan posjeduje o vama netačne, nepotpune ili da se ne nepravilno obrađuju, obratite se pisanim putem kompaniji Kingspan što prije i izbrisat ćemo, blokirati, ispraviti, ažurirati ili prestati s obradom informacijama u skladu s uslovima koje propisuje zakon.

Ako želite uputiti direktivu o rukovanju vašim ličnim informacijama nakon vaše smrti, obavijestite nas i ispunit ćemo vaš zahtjev.

Ako želite podnijeti pritužbu u vezi s navodnim kršenjem zakona, molimo vas da je pošaljete pismenim putem predmetnoj kompaniji grupacije Kingspan na adresu navedenu ovdje. Odgovorit ćemo na pritužbe i poduzeti korektivne mjere u skladu sa zakonom.

Sigurnost

Kompanija Kingspan je posvećena sigurnosti vaših informacija. Da bismo spriječili neovlašteni pristup ili otkrivanje informacija, implementirali smo odgovarajuće fizičke, elektronske i rukovodilačke procedure radi zaštite i osiguranja informacija koje prikupljamo.

Ako u bilo kojem trenutku posumnjate na ili saznate za incident u vezi sa sigurnošću (npr. da je vaša lozinka za pristupanje registrovanom računu na ovom internetskom sajtu ukradena ili ako primite sumnjivu korespondenciju od nekog ko se predstavlja kao zaposlenik kompanije Kingspan ili sa lažnog internetskog sajta koji tvrdi da je povezan s kompanijom Kingspan), proslijedite nam tu korespondenciju ili prijavite incident putem e-pošte na admin@kingspan.com ili pismenim putem na adresu Kingspan Holdings (Ireland) Limited, Dublin Road, Kingscourt, Co Cavan, A82 XY31, Republika Irska što prije.

Povezivanje s drugim internetskim sajtovima

Naš internetski sajt ili marketinške poruke e-pošte ponekad sadržavaju veze prema internetskim sajtovima trećih strana koji nisu pod našom kontrolom. Nakon što napustite naš internetski sajt/marketinšku poruku e-pošte, nismo odgovorni za sadržaj internetskih sajtova trećih strana ili zaštitu i privatnost svih informacija koje pružite tim internetskim sajtovima. Trebate biti oprezni i potražiti obavještenje o privatnosti / pravila privatnosti koja se odnose na internetski sajt u pitanju.

Pristanak

Korištenjem ili nastavkom korištenja ovog internetskog sajta i/ili pružanjem svojih ličnih informacija nakon što ste pregledali ovaj internetski sajt, pristajete na uslove i odredbe navedene u ovom obavještenju o privatnosti, tako da zajednički kontroleri podataka mogu nastaviti obrađivati pomenute informacije osim i dok se ne usprotivite jednoj ili više prethodno navedenih svrha ili ne povučete pristanak za tu svrhu ili cjelokupni pristanak na uslove i odredbe sadržane ovdje.

Mi koristimo kolačiće na našem sajtu www.kingRaspon.com. Da biste saznali više o kolačićima koje koristimo, ili da izmjenite vaša podešavanja kolačića tj. da uklonite vaš pristanak na naše korišćenje određenih kategorija kolačića, molimo vas posjetite Politika kolačića & kontrola Stranica.

Molimo kliknite "[[[PRIHVATI-tekst]]]" da biste prihvatili korišćenje kolačića na našem sajtu. Ako ne kliknete na "[[[PRIHVATI-tekst]]]" ali nastavite da koristite ovaj sajt: Vrijeme pristajete na korišćenje svih KingRaspon kolačića i kolačića trećih strana za svrhe poboljšanja performansi, povećanja funkcionalnosti i merenja posećenosti, u skladu sa uslovima koji su Poštaavljeni u našoj Politika kolačića & kontrola Stranica; i pretPostavićemo da ste pročitali i razumjeli našu that you have read and understood our Politika kolačića & kontrola Stranica.

Pravila i kontrola kolačića i obavještenje o privatnosti veb stranice ažurirani su 13. avgusta 2018. godine.