Obaveštenje o privatnosti na veb-sajtu

Ova stranica je zadnji put ažurirana [molimo vas da unesete datum].Bićete obavešteni kad god se ovo obaveštenje promeni u materijalnom smislu.
Molimo vas da pažljivo pročitate ovo obaveštenje o privatnosti jer je njime određeno kako Kingspan Holdings (Irska) Limited i njegove podružnice (“Kingspan”) koriste vaše lične podatke.Kada koristite naš vebsajt, Kingspan Holdings (Irska) Limited i podružnice Kingspan Holdings (Irska) Limited koje poseduju deo veb sajta kojem pristupate će delovati kao zajednički kontrolori podataka koji obrađuju vaše lične podatke.Kliknite ovde kako biste pristupili spisku tih Kontrolora podatakai kontakt detaljima za njih.Ukoliko imate bilo kakva pitanja u vezi sa ovim obaveštenjem o privatnosti, molimo vas da nas kontaktirate na admin@kingspan.comili na broj +353 (0) 42 969 8000 pre korišćenja ovog vebsajta.Naši Uslovi i odredbe za korišćenje vebsajtapojašnjavaju uslove pod kojima možete koristiti naš veb sajt www.kingspan.com, koji pruža pristup našim proizvodima i uslugama, kao i mnogo drugih korisnih informacija.
Kingspan proizvodi sisteme izolacionih i građevinskih obloga, koji omogućavaju našim kupcima da naprave vrhunske zgrade visokog kvaliteta u svim sektorima.Kingspan obrađuje vaše lične podatke u skladu sa zakonima o zaštiti podataka u zemljama u kojima posluje.
S vremena na vreme možemo da izmenimo ovo obaveštenje o privatnosti tako što ćemo ažurirati ovu stranicu.Preporučujemo da povremeno proverite ovu stranicu kako biste bili sigurni da ste zadovoljni promenama.U svakom slučaju ćemo vas obavestiti ako te promene imaju značajan uticaj na način na koji obrađujemo vaše lične podatke.

Šta su lični podaci?

"Lični podaci" su informacije koje se odnose na identifikovanog pojedinaca ili pojedinca koji se može identifikovati, a koje prikupljamo kada koristite ovaj veb-sajt. Prilikom korišćenja ovog veb-sajta, važno je da nam dostavite samo vaše lične podatke i da se pobrinete da su lični podaci koje ste dali tačni i ažurni.Imajte na umu da ćete biti odgovorni za netačne podatke, podatke treće strane ili lažne podatke koje nam dostavite.

Koje informacije prikupljamo?

Kada koristite ovaj vebsajt, i pod uslovom da pristanete na upotrebu kolačića, u zavisnosti od slučaja, molimo vas da imate na umu da možemo da zabeležimo:
 • oblasti veb-sajta koje posećujete;
 • željene opcije jezika;
 • kampanju/URL odakle ste došli na veb-sajt;
 • vašu aktivnost na veb-lsajtu, kao što su pregledani proizvodi, resursi koje preuzimate i sve informacije koje nam dostavite, uključujući transkripte svih komunikacija sa vama putem onlajn ćaskanja;
 • informacije o vašem računaru, na primer, koji pretraživač koristite, lokaciju mreže i vrstu veze koju koristite (npr. širokopojasnu, ADSL itd.) i vašu IP adresu; i
 • tehničke i druge informacije koje vas lično ne identifikuju.
To radimo pomoću kolačića.Pogledajte naš dokument u vezi sa Politikom i kontrolom kolačića za više informacija o tome šta su kolačići, kako ih koristimo na našoj veb stranici i kako možete deaktivirati određene kolačiće.
Kada, između ostalih aktivnosti, kreirate korisnički nalog, pošaljete onlajn upit, zatražite informacije od nas, registrujte se za bilten, ili se registrujete za neki događaj, možemo tražiti neke ili sve od sledećih informacija, pored tih dodatnih informacija koje možete dati na dobrovoljnoj osnovi:
 • vaše ime;
 • lozinku naloga;
 • ulogu;
 • naziv preduzeća;
 • emejl adresu;
 • poštansku adresu;
 • broj telefona; i
 • naziv projekta.
Kada kreirate i prijavite se na svoj korisnički nalog ili pošaljete informacije putem našeg veb sajta, mi ćemo znati ko ste vi a vi potvrđujete da vaše aktivnosti na ovom veb sajtu i informacije o vama i/ili vašoj kompaniji mogu biti zabeležene u našim sistemima, koji uključuju i sisteme zasnovane na oblaku.
Neke obavezne informacije su neophodne i videćete da su označene zvezdicom (*), ali druge informacije su opcione i ne brinite ako ne želite da nam ih date.Ali to će nam pomoći da odgovorimo na vaš upit.Ako nam ne pružite obavezne informacije, možemo odbiti da pristanemo na zahtev za koji su te informacije zatražene.
Ovim se slažete sa prikupljanjem ličnih podataka kao što je gore opisano.

Šta radimo sa informacijama koje prikupljamo?

Koristimo ove informacije za dole navedene svrhe:
 • da budemo u skladu sa svojim zakonskim obavezama;
 • da ispitamo i reagujemo na potencijalne povrede zakona ili politike našeg veb-sajta, kao i na potencijalne povrede naših ili sistema i mreža trećih strana;
 • da vas identifikujemo i komuniciramo sa vama, uključujući i komunikaciju elektronskim putem putem onlajn ćaskanja;
 • da vam obezbedimo ovu veb stranicu i naše proizvode i usluge (bilo da su dostupne putem veb-sajta ili van mreže);
 • da vam obezbedimo korisnički nalog;
 • da vodimo internu evidenciju;
 • za razvijanje proizvoda i usluga;
 • za razvoj naše veb stranice;
 • da ispunimo vaše zahteve i odgovorimo na vaše upite ili žalbe;
 • za istraživanje tržišta i procenu marketinških strategija i kampanja;
 • ako ste već naš kupac ili neki drugi naš kontakt, da ažuriramo svoje informacije o našem kontaktu sa vama u našem sistemu upravljanja odnosima sa klijentima;
 • da vam isporučujemo sopstvene proizvode i usluge;
 • ____________________________________________________________________
 • da vam plasiramo sopstvene proizvode i usluge; putem sredstava kao što su bilteni i pozivnice za događaje; i
 • za slanje informacija izvođačima, distributerima, trgovcima i maloprodajnim objektima izvan kompanije Kingspan, kako bi vas mogli kontaktirati u vezi sa njihovim promocijama, uslugama, događajima i drugim aktivnostima koji su u vezi sa proizvodima i uslugama kompanije  Kingspan (ova svrha će se primenjivati samo kada nam date svoj eksplicitni pristanak).
 
Prihvatate i potvrđujete da ste dali svoj pristanak da Kingspan obrađuje vaše lične podatke u gore navedene svrhe.
 
Marketing

Želimo da vam pružimo informacije o proizvodima i uslugama kompanije Kingspan, kao i druge informacije iz Kingspan-a, za koje smatramo da vam mogu biti zanimljive.Možemo vam slati takve informacije poštom, e-mailom i/ili telefonom ako se slažete sa  tim osim ako niste tražili od nas da to ne činimo (pogledajte u nastavku).
 Bez vašeg izričitog pristanka ne dajemo vaše lične informacije spoljnim organizacijama (tj. podugovaračima, trgovcima, distributerima i maloprodajnim objektima koji su izvan mreže kompanije Kingspan) za njihov sopstveni direktni marketing vezan za proizvode i usluge kompanije Kingspan.
Ako u bilo kom trenutku ne želite da koristimo vaše informacije u svrhe direktnog marketinga neke od Kingspan kompanija, kontaktirajte relevantnu Kingspan kompaniju od koje ste dobili marketinški materijal kako bi mogli da otkažu vašu pretplatu sa svojih marketinških lista.  Ako ste primili imejl marketinške sadržine od  kompanije Kingspan, a odlučite da više ne želite da primate marketinške imejlove od nje, moći ćete da izaberete da više ne primate marketinške imejlove od njih tako što ćete pratiti link za otkazivanje u imejlu ili na neki drugi način koji vam budemo saopštili.Imajte na umu da kao grupa ne vodimo globalnu marketinšku bazu podataka što znači da nismo u mogućnosti da vas odjavimo centralno sa marketinga iz svih Kingspan kompanija.
 
Sa kim ćemo deliti ove informacije?

Kao i Kingspan Holdings (Irska) Limited (Kingspan veb-sajt operater), vaše lične informacije može obraditi i relevantna podružnnica kompanije Kingspan Holdings (Irska) Limited koja poseduje deo veb-sajta kojem pristupate.Kliknite ovde da pristupite spisku tih podružnica Kingspan Holdings (Irska) Limited  i zemljama u kojima se nalaze.
Možemo obelodaniti vaše lične podatke (ako ste to dozvolili) trećim stranama koje se nalaze u vašoj zemlji i u drugim državama, u skladu sa važećim zakonima.Ako imamo vašu izričitu saglasnost, vaše lične informacije možemo pružiti spoljnim organizacijama (tj. podugovaračima, trgovcima, distributerima i maloprodajnim objektima, koji su izvan kompanije Kingspan) kako bi vas oni kontaktirali u vezi sa svojim promocijama, uslugama, događajima i drugim aktivnostima u vezi sa proizvodima i uslugama kompanije Kingspan bez vaše izričite saglasnosti.
Imajte na umu da zemlje u koje se vaši lični podaci šalju/u kojima se pristupa njima mogu imati drugačiji standard zaštite podataka od zemlje u kojoj se nalazite.Međutim, mi smo uspostavili mere zaštite kako bismo osigurali da vaše informacije budu zaštićene na odgovarajući način.Ako želite da saznate više o zaštiti koju smo obezbedili da bi vaše informacije bile bezbedne, kontaktirajte naše Kontrolore podatake.
Kada vam organizacije izvan kompanije Kingspan pruže uslugu u naše ime ili nam pomognu da vam pružimo uslugu (npr. slanje literature koju ste zatražili od nas ili kada nam pomognu da odgovorimo na vaš zahtev u vezi sa tehničkim funkcionisanjem veb-sajta), možemo podeliti vaše lične podatke sa tim organizacijama koje će te informacije koristiti samo da bi vam pružili relevantnu uslugu.  Međutim, mi ćemo zadržati kontrolu nad vašim ličnim podacima i bilo koji dobavljač usluge treće strane kojeg moramo angažovati mora da postupa u skladu sa našim uputstvima i da zaštiti poverljivost i bezbednost ličnih podataka na odgovarajući način.Možemo podeliti vaše lične podatke i sa kupcem ili potencijalnim kupcem našeg poslovanja.
U nekim okolnostima, možda ćemo morati da obelodanimo vaše lične podatke po zakonu, jer je to od nas zatražio sud ili policija ili neki drugi organ za sprovođenje zakona.

Zadržavanje vaših informacija

Zadržavamo  vaše lične podatke samo onoliko dugo koliko je potrebno da bismo koristili vaše lične podatke kao što je gore opisano ili da se pridržavamo naših zakonskih obaveza.
Kada se vaši lični podaci obrađuju uz vašu saglasnost (npr. u marketinške svrhe), ti lični podaci se zadržavaju sve dok ne povučete pristanak za takvu obradu ili do vremenskog roka koji je diktiran zakonom.

Vaša prava, kako da dobijete kopije informacija koje smo prikupili ili da ih izmenite i kako da podnesete žalbu

Možete zatražiti detalje o ličnim podacima koje imamo o vama u skladu sa zakonima o zaštiti podataka.Ako želite kopiju informacija o vama, molimo vas da svoj zahtev proslijedite relevantnoj kompaniji Kingspan.
Možete se usprotiviti obradi ličnih podataka kada postoji legitimni osnov, ukoliko nemamo pravnih obaveza da obavimo tu obradu i ukoliko to pravo na protivljenje nije izuzeto izričitom odredbom u dokumentu koji nas ovlašćuje da obavimo tu obradu. Da bismo izbegli sumnju, uvek je moguće usprotiviti se obradi u marketinške svrhe.
Ako smatrate da je bilo koja informacija koju poseduje kompanija Kingspan o vama netačna, nepotpuna ili da je nepravilno obrađena, molimo vas da se što pre obratite kompaniji Kingspan,i i ona će obrisati, blokirati, ispraviti, ažurirati ili prestati da obrađuje informacije pod uslovima predviđenim zakonom.
Ako želite da date uputstva o korišćenju vaših ličnih informacija nakon smrti, javite nam i mi ćemo to učiniti.
Ako želite da uložite žalbu zbog navodnog kršenja zakona, molimo vas da pošaljete svoju žalbu u pisanoj formi kompaniji Kingspan na adresu koja je prikazana ovde.Mi ćemo odgovoriti na žalbe i primeniti sve pravne lekove pod uslovima predviđenim zakonom.

Bezbednost

Kingspan se obavezuje da će osigurati bezbednost vaših podataka.Da bismo sprečili neovlašćeni pristup ili obelodanjivanje, uspostavili smo odgovarajuće fizičke, elektronske i upravne procedure gde je to relevantno kako bismo sačuvali i zaštitili informacije koje prikupljamo.
Ako u bilo kom trenutku posumnjate ili se upoznate sa bezbednosnim incidentom (npr. ukradena vam je lozinka za pristup registrovanom nalogu na ovom veb-sajtuili ako primite sumnjivi dopis od nekoga ko tvrdi da je zaposleni u kompaniji Kingspan ili od duplikata veb-sajta koji tvrdi da je povezan sa kompanijom Kingspan), prosledite nam dopis ili što pre prijavite incident imejlom na adresu admin@kingspan.comili pismom upućenim na adresu kompanije Kingspan Holdings (Ireland) Limited, Dublin Road, Kingscourt, Co Cavan, A82  XY31, Republic of Ireland.

Povezivanje na druge veb-sajtove

Naš veb-sajt ili marketinške imejl poruke ponekad uključuju linkove za druge veb-sajtove trećih strana koji nisu pod našom kontrolom.Nakon što napustite naš veb-sajt/marketinšku imejl poruku, ne možete nas smatrati odgovornim za sadržaj veb-sajtova tih trećih strana ili za zaštitu i privatnost bilo kojih informacija koje navedete na tim veb-sajtovima.Trebalo bi da budete oprezni i da pogledate obaveštenje o privatnosti / smernice koji su primenjivi na dotični veb-sajt.
  
Saglasnost

Korišćenjem, ili nastavkom korišćenja, ovog veb-sajta i/ili navođenjem ličnih informacija nakon što ste pregledali ovaj veb-sajt, daćete pristanak na uslove i odredbe koji su vam predstavljeni u ovom obaveštenju o privatnosti, kako bi zajednički kontrolori podataka mogli da nastave sa obradom datih informacija osim ako se ne usprotivite jednoj gore navedenoj svrsi ili više njih ili povučete saglasnost za to u skladu sa ovde navedenim uslovima i odredbama.

Mi koristimo kolačiće na našem sajtu www.kingRaspon.com. Da biste saznali više o kolačićima koje koristimo, ili da izmjenite vaša podešavanja kolačića tj. da uklonite vaš pristanak na naše korišćenje određenih kategorija kolačića, molimo vas posjetite Politika kolačića & kontrola Stranica.

Molimo kliknite "[[[PRIHVATI-tekst]]]" da biste prihvatili korišćenje kolačića na našem sajtu. Ako ne kliknete na "[[[PRIHVATI-tekst]]]" ali nastavite da koristite ovaj sajt: Vrijeme pristajete na korišćenje svih KingRaspon kolačića i kolačića trećih strana za svrhe poboljšanja performansi, povećanja funkcionalnosti i merenja posećenosti, u skladu sa uslovima koji su Poštaavljeni u našoj Politika kolačića & kontrola Stranica; i pretPostavićemo da ste pročitali i razumjeli našu that you have read and understood our Politika kolačića & kontrola Stranica.

Pravila i kontrola kolačića i obavještenje o privatnosti veb stranice ažurirani su 13. avgusta 2018. godine.