Obaveštenje o privatnosti na veb-sajtu

Sažetak 

Ova stranica je zadnji put ažurirana [06/23/2020].  Kad god se ova politika promijeni u materijalnom smislu, poslaćemo vam sažetak glavnih promjena. 
 
Ova obavijest o privatnosti usmjerena je na sve korisnike interneta, uključujući korisnike koji su ujedno i kupci, kandidati za posao i investitori. Pročitajte pažljivo ovu obavijest o privatnosti jer utvrđuje kako koristimo vaše lične podatke.  

Ko smo "mi" ("Kingspan", "nas" ili "naše")?  

Mi smo Kingspan Holdings (Ireland) Limited ("Kingspan Group") i njene podružnice (od kojih se svaka naziva “Kingspan podružnica”). 

Imamo globalni web-sajt u vlasništvu Kingspan Group, i lokalne web-sajtove za svaku od zemalja u kojima posluje naša Kingspan podružnica. Svaki lokalni web-sajt je u vlasništvu odgovarajućih podružnica koje posluju u toj zemlji.  

Kada koristite naš globalni web-sajt, www.kingspan.com, Kingspan Group djeluje kao kontrolor vaših osobnih podataka koji se prikupljaju ili dobivaju putem web-stranice. Kada koristite lokalni web-sajt Kingspan podružnice, vaše osobne podatke obradiće samostalno podružnica(e) čije je vlasništvo lokalni sajt u toj zemlji. 

Kingspan Group i svaka Kingspan podružnica su zasebni, neovisni kontrolori podataka i kada obrađuju vaše osobne podatke, to će činiti na zasebnoj, neovisnoj osnovi i u svoje svrhe. Objašnjavamo svaku svrhu u ovoj obavijesti o privatnosti. To znači da je svaki kontrolor podataka zasebno odgovoran za ispunjavanje obaveza kontrolera prema važećem zakonu o zaštiti podataka. 

Kliknite ovdje kako biste pristupili popisu svih Kingspan kontrolora podataka i njihovim podacima za kontakt.   

Ako želite iskoristiti bilo koja od svojih prava kao subjekta podataka (kako je detaljnije opisano u ovoj obavijesti o privatnosti), molimo kontaktirajte odgovarajuću Kingspan podružnicu sa sjedištem u vašoj zemlji ili alternativno kontaktirajte Kingspan Group ako vam je to lakše, koja će slijediti vaša uputstva kako biste svoj zahtjev poslali odgovarajućem kontroloru podataka. 

Vaše osobne podatke koristimo u marketinške svrhe. Da biste saznali više o tome kako koristimo vaše podatke u marketinške svrhe, pogledajte odjeljak “Marketing” kasnije u ovoj obavijesti.  

Ako je potrebno, ili ako na to pristajete, dijelimo vaše osobne podatke sa drugim Kingspan entitetima i trećim stranama. Da biste saznali više o tome kako dijelimo vaše osobne podatke, pogledajte odjeljak “Sa kime dijelimo vaše podatke?” kasnije u ovoj obavijesti.  

Važno je da nam dostavite samo svoje osobne podatke i osigurate da su osobni podaci koje dajete tačni i ažurirani. Imajte na umu da ćete biti odgovorni za netačne, podatke treće strane ili lažne osobne podatke koje nam pošaljete. 

Ako imate bilo kakvih pitanja o ovoj obavijesti o privatnosti, molimo kontaktirajte vašeg odgovarajućeg kontrolora podataka. 

Naši Uslovi i odredbe korištenja web-sajta objašnjavaju uslove pod kojima vam je dopušteno koristiti naš web-sajt, www.kingspan.com, koji pruža pristup našim proizvodima i uslugama, kao i puno drugih korisnih informacija. 

O nama 
 

Kingspan Group je globalni lider u tehnologijama visokih performansi izolacije i izgradnje. Svaki od Kingspan entiteta obrađuje vaše osobne podatke u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka u zemljama u kojima poslujemo. 

Imamo globalni web-sajt u vlasništvu Kingspan Group, i lokalne web-sajtove za svaku od zemalja u kojima posluje naša Kingspan podružnica. Svaki od njih je u vlasništvu odgovarajućih podružnica koje posluju u toj zemlji.  

Vaš kontrolor podataka će biti različit Kingspan entitet, ovisno o tome ko ste i od svrha u koje se vaši podaci obrađuju.  

Kada koristite našu globalni web-sajt, www.kingspan.com, Kingspan Group djeluje kao kontrolor vaših osobnih podataka koji se prikupljaju ili dobivaju putem web stranice. Kada koristite lokalni web-sajt Kingspan podružnice, vaše osobne podatke obradiće samostalno odgovarajuća podružnica čije je vlasništvo taj dio lokalnog sajta u toj zemlji. 

Kako su Kingspan Group, tako i svaka Kingspan podružnica zasebni, neovisni kontrolori podataka, kada obrađuju vaše osobne podatke, to će činiti na zasebnoj, neovisnoj osnovi i u svoje svrhe. To je objašnjeno detaljnije u nastavku, u odjeljcima "Koje podatke prikupljamo" i "Šta radimo sa vašim osobnim podacima". 

Kliknite ovdje kako biste pristupili popisu svih Kingspan kontrolora podataka i njihovih podataka za kontakt. 
 

Mi možemo povremeno mijenjati ovu obavijest o privatnosti ažuriranjem ove stranice. Preporučujemo vam da povremeno provjeravate ovu stranicu kako biste bili sigurni da ste zadovoljni bilo kakvim promjenama. Međutim, ako ove izmjene imaju materijalan utjecaj na način na koji obrađujemo vaše osobne podatke, pružićemo sažetak glavnih promjena na našem web-sajtu. 

Korisne riječi 

"Osobne informacije/ osobni podaci/ vaše informacije/ vaši podaci" je informacija koja se odnosi na identificiranog ili prepoznatljivog pojedinca. To će uključivati informacije kao što su telefonski brojevi, imena, adrese, adrese e-pošte, fotografije, snimci glasa.  Također će uključivati izražavanje mišljenja i naznake namjera o subjektima podataka (i njihove vlastite izraze mišljenja/namjera). Također će obuhvatiti podatke koji sami po sebi ne identificiraju nekoga, ali koji bi ih identificirali ako se spoje s drugim informacijama koje imamo ili ćemo vjerovatno imati u budućnosti;  

"Kingspan Group" znači Kingspan Holdings (Ireland) Limited; 

"Kingspan podružnica/e" znači svaka od Kingspan Holdings (Ireland) Limited podružnica; 

"Kingspan/mi/nas/naše" znači Kingspan i Kingspan podružnice koje obrađuju vaše osobne podatke. Imajte na umu da to ne znači sve Kingspan podružnice jer neće svaka od njih obraditi vaše osobne podatke; 

"Vi/vaše" znači svi korisnici web-sajta. To može uključivati korisnike koji su kupci, potencijalni kupci, investitori, potencijalni investitori ili kandidati za posao.  

 
Koje podatke prikupljamo? 

Kada koristite ovaj web-sajt i u skladu s vašim pristankom na upotrebu kolačića gdje je to relevantno, zabilježit ćemo: 

 • dijelove web-sajta koje posjećujete; 

 • vaše jezičke postavke; 

 • kampanju/URL odakle ste došli na web-sajt; 

 • vaše aktivnosti na web-sajtu, kao što su pregledani proizvodi, resursi koje preuzimate i sve informacije koje nam pružite, uključujući transkripte bilo koje komunikacije s vama putem internet chata; 

 • informacije o vašem računaru, kao što su pregledač koji koristite, vašoj mrežnoj lokaciji i vrsti veze koju koristite (npr. širokopojasna mreža, ADSL itd.) i vaša IP adresa; i 

 • tehničke i druge informacije koje vas osobno ne identificiraju. 

To radimo pomoću kolačića. Pogledajte naš dokument o Politika i kontrola kolačića za više informacija o tome šta je kolačić, kako ih koristimo na našem web-sajtu i kako možete deaktivirati određene kolačiće. 
 
Kada, između ostalih aktivnosti, postavite korisnički nalog, pošaljete upit na internetu, zatražite informacije od nas, prijavite se za bilten ili se registrirate za događaj, možemo zatražiti neke ili sve sljedeće informacije pored takvih dodatnih informacija dobrovoljno, ako je potrebno: 

 • vaše ime; 

 • lozinku naloga; 

 • ulogu; 

 • naziv kompanije; 

 • adresu e-pošte; 

 • poštansku adresu; 

 • broj telefona; i 

 • naziv projekta.  

Kada kreirate svoj korisnički nalog i prijavite se na njega, ili pošaljete podatke putem našeg web-sajta, znaćemo ko ste i potvrđujete da vaše aktivnosti na ovom web-sajtu i podaci o vama i/ili vašoj kompaniji mogu biti snimljene na našim sistemima. što uključuje sisteme koji se temelje na oblaku. 
 
Potrebni su neki obavezni podaci i vidjet ćete da su označeni zvjezdicom (*), ali ostali podaci nisu obavezni. Svi dodatni podaci pomoći će nam da odgovorimo na vaš upit. Ako ne navedete obavezne podatke, možemo odbiti da pristupimo zahtjevu za koji su ti podaci zatraženi. 

Ako ste jedan od korisnika našeg web-sajta koji šalju podatke putem našeg web-sajta, obradićemo podatke o vama istaknute u gore navedenim tačkama.  

Ako ste kandidat za posao, pored podataka koje obrađujemo za korisnike web-sajta, obrađivaćemo sljedeće podatke o vama: 

 • Akademsku i poslovnu historiju;  

 • Nacionalnost;  

 • Status vize; 

 • Članstvo u organizaciji; i  

 • Hobije i interesovanja. 

Šta radimo sa prikupljenim podacima?  

U ovoj tabeli smo saželi svrhe u koje koristimo vaše osobne podatke i ko koristi vaše podatke za svaku svrhu:  

 

Koristimo vaše podatke za: 

Vaš kontrolor podataka je: 

Administriranje web-sajta, tako da možemo:  

 • istražiti kršenje zakona ili pravila o web-sajtovima;  

 • istražiti moguće kršenje naših sistema i mreža ili sistema i mreža trećih strana; 

 • pružiti vama i razviti web-sajt;  

 • dati vam korisnički nalog ako je prikladno; i  

 • ažurirati vaše podatke za kontakt na našim sistemima.  

 

Kingspan Group kada koristite www.kingspan.com  

 

Odgovarajuća Kingspan podružnica u zemlji iz koje pretražujete  

Odgovor na vaša pitanja vezana za: 

 

 • Mogućnosti zapošljavanja 

 • Sve upite vezane za Kingspan 

Kingspan 

 

Odgovor na sve medijske upite 

 

 

Kingspan  

 

Odgovor na vaša pitanja: 

 

 • Usmjereno na Kingspan podružnicu  

 • Poslano putem chata na internetu 

 

Odgovarajuća Kingspan podružnica u zemlji iz koje pretražujete 

Postavite kolačiće i druge alate za praćenje na svoj uređaj kako biste prikupili korisne ili striktno potrebne informacije (kao što je objašnjeno u našem dokumentu Politika i kontrola kolačića koji je dostupan ovdje

 

Kingspan 

Bavite se svojim pitanjima i pošaljite ih odgovarajućoj Kingspan podružnici 

 

 

Kingspan Group će biti kontrolor podataka samo u svrhe provjere kojoj podružnici želite poslati upit, a odgovarajuća Kingspan podružnica će biti kontrolor vaših podataka po prijemu upita. 

 

Pridržavajte se ugovora o usluzi koji imate s nama 

 

Odgovarajuća Kingspan podružnica 

Kako bismo vam poslali marketinške komunikacije, provedite marketinške aktivnosti preusmjeravanja, podijelite svoje podatke sa drugim podružnicama ili trećim stranama (ako na to pristajete) u marketinške svrhe. Pogledajte odjeljak "Marketing" u nastavku za više informacija. 

 

Odgovarajuća Kingspan podružnica kojoj ste dali pristanak ili sa kojom imate posla. 

Da biste ispunili zakonsku obavezu 

Kingspan  

 

Za upravljanje prijavama za posao 

Kingspan  

 

Za pružanje informacija i komunikaciju s investitorima 

 

Kingspan Group 

  
 
 Zakonske osnove za obradu 

Pravne osnove na kojima obrađujemo vaše osobne podatke jesu: 

 • Neophodno za ispunjavanje zakonskih ili regulatornih obaveza koje se primjenjuju na nas;  

 • Neophodno za izvršavanje ugovora s vama ili radi poduzimanja koraka na vaš zahtjev prije sklapanja ugovora s vama;  

 • Neophodno za svrhe naših legitimnih interesa. Na primjer: 

 • u marketingu i promociji naših proizvoda i usluga i vođenju našeg poslovanja na odgovoran i komercijalno oprezan način; ili 

 • kada Kingspan Group primi zahtjev koji bi trebao biti poslan jednoj od naših podružnica, u interesu Kingspan Group je da vam pruži najbolju moguću uslugu, pa će poslati upit odgovarajućoj podružnici umjesto vas, umjesto da vas pita da ga opet pošalje. 

Nećemo obraditi vaše osobne podatke u ove svrhe ako u odnosu na takve legitimne interese vaši vlastiti interesi, prava i slobode imaju prednost; ili 

 • u ograničenim okolnostima dali ste pristanak za obradu vaših osobnih podataka, na primjer, za primanje marketinških komunikacija od trećih strana ili za pristanak na upotrebu kolačića Kingspan Group ili treće strane.  

Marketing 
 

Željeli bismo vam pružiti informacije o Kingspan proizvodima i uslugama, te ostale informacije iz kompanije Kingspana, za koje mislimo da bi vam se mogle činiti zanimljivim. Možemo vam poslati takve podatke putem pošte, e-pošte i/ili telefona ako se slažete da možemo. 

Uz vaš izričiti pristanak, mi ćemo koristiti eksterne organizacije kako bismo vam slali Kingspan ponude i marketinške komunikacije. Da bismo to učinili, ili će oni prikupljati podatke direktno od vas, ili ćemo im u protivnom pružiti vaše osobne podatke. Te eksterne organizacije uključuju ugovarače, trgovce, distributere, trgovce na malo i druge pružatelje usluga koji su izvan kompanije Kingspan.  Kada radimo u partnerstvu s eksternim pružateljima usluga, odlučujemo kako zajedno koristiti vaše osobne podatke i oboje smo odgovorni za poštovanje zakona. Ako imate bilo kakvih pitanja o obradi vaših podataka u marketinške svrhe, obratite se odgovarajućem Kontroloru podataka. Za više informacija o našim eksternim pružateljima usluga i njihovoj upotrebi osobnih podataka u marketinške svrhe, pogledajte našu Politiku o kolačićima.  

Možete se odjaviti od primanja marketinških komunikacija u bilo kojem trenutku. Ako ste primili marketinške komunikacije od bilo kojeg od naših Kingspan entiteta i odlučite da ih više ne želite primati, odjavite pretplatu putem e-pošte ili na drugi način na koji mi možemo komunicirati s vama.  

Imajte na umu da, budući da je svaki entitet neovisan kontrolor podataka, mi kao grupa ne upravljamo globalnom marketinškom bazom podataka, što znači da Kingspan Group vas ne može odjaviti za marketing od svih Kingspan kompanija. 
 
Sa kime dijelimo vaše podatke?  

Kingspan podružnice dijele vaše osobne podatke sa Kingspan Group jer Kingspan Group vodi globalni web-sajt. 

Vaše osobne podatke možemo otkriti trećim stranama koje se nalaze u vašoj zemlji i u drugim zemljama koje nisu vaše u skladu sa važećim zakonima.    

Ako imamo vaš izričit pristanak, možemo dati vaše osobne podatke eksternim organizacijama (tj. ugovaračima, trgovcima, distributerima, trgovcima an malo, medijskim agencijama i pružateljima usluga izvan kompanije Kingspan) kako bi vas mogli kontaktirati u vezi s njihovim promocijama, uslugama, događajima i drugim aktivnostima u vezi s proizvodima i uslugama kompanije Kingspan iako one nisu dobile vaš pristanak. Primjer za to je bodavljač koji na vaše uređaj postavlja kolačiće kako bi personalizirao podatke o našim proizvodima i uslugama za vas.  
 

Budući da smo globalni entitet, zemlje kojima se vaši osobni podaci šalju/iz kojih im se pristupa mogu imati drugačiji standard zaštite podataka od zemlje u kojoj se nalazite. Međutim, uspostavili smo zaštitu i odgovarajuće zaštitne mjere kako bismo osigurali da su vaši podaci na odgovarajući način zaštićeni i da smo usklađeni sa zakonom.  Ako želite saznati više o zaštiti koju smo postavili da bismo čuvali bezbjednost vaših podataka, kontaktirajte Kingspan Group ili podružnicu s kojom inače imate posla. Lista kontrolora podataka i njihovi podaci za kontakt mogu se pronaći ovdje.  
 
Ako vam organizacije izvan kompanije Kingspan pružaju uslugu u naše ime, ili nam pomažu da vam pružimo uslugu (npr. slanjem literature koju ste tražili od nas ili nam pomažu odgovoriti na vaš zahtjev u vezi sa tehničkim radom web-sajta) ili nam pruži stručan savjet, možemo dijeliti vaše osobne podatke s onim organizacijama koje će koristiti podatke samo za pružanje odgovarajuće usluge. Međutim, zadržat ćemo kontrolu nad vašim osobnim podacima i svaki pružatelj usluga treće strane koga koristimo mora djelovati u skladu s našim uputama i zaštititi povjerljivost i bezbjednost osobnih podataka prema potrebi.  

Možemo podijeliti vaše osobne podatke sa kupcem ili potencijalnim kupcem našeg poslovanja. 
 
Možemo otkriti vaše osobne podatke trećim stranama, njihovim agentima i profesionalnim savjetnicima, koji podležu obavezama povjerljivosti, u svrhu postupanja trećih strana sa dužnom pažnjom u vezi sa bilo kojim predloženim spajanjem, akvizicijom, reorganizacijom ili prijenosom bilo kojeg dijela našeg poslovanja i bilo kojom osobom koja predlaže sudjelovanje, promociju ili podržavanje ili upravljanje bilo kojim takvim aranžmanom. 

U nekim okolnostima ćemo morati otkriti vaše osobne podatke prema zakonu, jer sud ili policija ili druga agencija za provođenje zakona to traže od nas. 
 
Zadržavanje vaših podataka  

Vaše osobne podatke zadržavamo samo onoliko dugo koliko je potrebno da koristimo vaše osobne podatke kao što je gore opisano ili da ispunimo naše zakonske obaveze. 
 
Ako se vaši osobni podaci obrađuju uz vaš pristanak (npr. u marketinške svrhe), takvi osobni podaci se zadržavaju dok ne opozovete pristanak za takvu obradu ili dok se ne dosegne vremenski rok koji je diktiran zakonom. 
 
Vaša prava, kako dobiti kopije ili izmijeniti podatke koje smo prikupili i kako uložiti žalbu 
 
Možete tražiti detalje o osobnim podacima koje imamo o vama prema zakonima o zaštiti podataka. Ako želite iskoristiti neko od dolje navedenih prava, obratite se direktno svom kontroloru podataka, o čemu detalje možete pronaći ovdje.   

Možete se suprotstaviti obradi vaših osobnih podataka kada za to postoje opravdani razlozi, ako za nas ne postoji zakonska obveza da provedemo ovu obradu i pod uslovom da ovo pravo prigovora nije izuzeto izričitom klauzulom u dokumentu kojim se dozvoljava ova obrada. Da bi se izbjegle nedoumice, uvijek se možete usprotiviti obradi u marketinške svrhe. 
 
Ako mislite da je bilo koja informacija koju Kingspan drži o vama netačna, nepotpuna ili se neprimjereno obrađuje, pišite kompaniji Kingspan Group i ona će vaš zahtjev proslijediti vašem kontroloru/ima podataka ili možete kontaktirati svog kontrolora podataka direktno i on/oni će izbrisati, blokirati, ispraviti, ažurirati ili prestati obrađivati bilo koju informaciju koja je predmet uslova predviđenih zakonom.  

Ako se obrada informacija zasniva na vašem pristanku, imate pravo povući ga u bilo kojem trenutku. 
 

Ako se naša obrada vaših osobnih podataka zasniva na tome što ste dali pristanak ili je potrebna za izvršavanje ugovora s vama, možete tražiti da vama ili trećoj strani dostavimo kopiju vaših osobnih podataka u strukturiranom obliku, često korištenom mašinski čitljivom formatu. 
 
Ako želite dati smjernice o postupanju s vašim osobnim podacima nakon vaše smrti, molimo vas da nas obavijestite i mi ćemo se obavezati. 
 
Ako želite podnijeti pritužbu zbog navodnog kršenja zakona, molimo da nam pošaljete svoju pritužbu u pisanom obliku za određeni Kingspan entitet na adresu prikazanu ovdje.  Odgovorit ćemo na pritužbe i primijeniti sve pravne lijekove pod uslovima predviđenim zakonom. Zasebno, možete u svakom trenutku podnijeti pritužbu tijelu za zaštitu podataka u zemlji u kojoj postoji određeni Kingspan entitet, ili u zemlji u kojoj živite.  
 
Sigurnost 

Kompanija Kingspan se zalaže da vaši podaci budu sigurni. Kako bismo spriječili neovlašteni pristup ili otkrivanje, uspostavili smo odgovarajuće fizičke, elektronske i upravljačke postupke koji su relevantni za zaštitu i sigurnost podataka koje prikupljamo. 
 
Ako u bilo kojem trenutku sumnjate ili znate da je došlo do sigurnosnog incidenta (npr. ukradena vam je lozinka za pristup vašem registrovanom nalogu na ovom web-sajtu ili primite sumnjivu komunikaciju od nekoga ko se predstavlja kao zaposlenik kompanije Kingspan ili od lažnog web-sajta koji tvrdi da je povezan sa kompanijom Kingspan), proslijedite nam tu komunikaciju ili prijavite incident e-poštom na admin@kingspan.com ili pisanim putem na Kingspan Holdings (Ireland) Limited, Dublin Road, Kingscourt, Co Cavan, A82 XY31, Republika Irska, što je prije moguće. 
 
Povezivanje s drugim web-sajtovima 

Naš web-sajt ili marketinške poruke e-pošte ponekad uključuju veze na web-sajtove trećih strana koji nisu pod našom kontrolom. Nakon što napustite našu web-sajt/ marketinšku poruku e-pošte, ne možemo biti odgovorni za sadržaj ovih web-sajtova trećih strana ili za zaštitu i privatnost bilo kojih podataka koje date tim web-sajtovima. Trebate biti oprezni i pogledati obavijest o privatnosti / politiku koja se primjenjuje na taj web-sajt.